Navigatie

Never work with children or animals

12 november 2014

De beroemde quote van comedian W.C. Fields. ‘Werk nooit met kinderen of dieren’. Waarom eigenlijk niet? Omdat kinderen en dieren doen wat ze zelf willen, en zich niet eenvoudig laten regisseren.

En daar zit nou juist de schoonheid in verborgen! Vaak ben je als fotograaf tijdens de fotosessie een regisseur met zelfs enige trekjes van een psycholoog. De volwassen mensch is erg zelfbewust en tijdens een fotoshoot vaak in gedachten al bezig met het eindresultaat. “Zit m’n haar wel goed?” “Had ik toch niet beter die andere schoenen kunnen aandoen?” “Wat zal mijn moeder van deze foto’s vinden?”. Om maar wat te noemen… Het is aan de fotograaf de taak om het model te laten ontspannen en om deze gedachtenstroom stop te zetten.

Kinderen? Dieren? Die leven in het nu. Sowieso is dat iets om als volwassene een voorbeeld aan te nemen. Maar goed, dat is een ander verhaal en daar zijn yogascholen voor. Kinderen zijn meestal open, enthousiast, geïnteresseerd en hebben die (vaak negatieve) gedachten nog niet, zeker niet over zichzelf. Ze leven in het nu en kunnen vol verwondering naar de meest eenvoudige zaken kijken. Dat kun je als fotograaf gebruiken. Go with the flow, creëer een veilige en fijne omgeving om te fotograferen en laat het allemaal een beetje gebeuren. En, wees verrast over de prachtige beelden die daar uit kunnen komen!

Never work with children or animals? Juist wel! In het voorjaar van 2015 start ik in mijn studio in Blaricum met portretfotografie van kinderen en huisdieren, op een niet alledaagse en exclusieve manier. Hou mijn website in de gaten voor meer informatie en data.

Cheers!

Kaatje

De backstagefoto’s zijn van mijn reis naar Tjechië. Model Shariza Tamara en (model)hond Abe did a great job!