Navigatie

Ups and downs and up again!

27 oktober 2016

Het is lange tijd stil geweest, geen praatje van Kaatje, geen nieuw werk, niets. Dat had een reden. Vorig jaar heb ik de bouw van de studio afgerond en ontzettend veel leuke opdrachten opgepakt. Het leek wel of ik constant aan ’t werk was. Hey…dat was ook zo. Geen probleem natuurlijk, wat heerlijk om veel en leuke opdrachten te kunnen oppakken. Het kan ook té veel van ’t goede zijn. Vanwege een stom ongeluk uit het verleden, kamp ik al lange tijd met mijn gezondheid en dit heeft mij uiteindelijk in combinatie met het vele werk toch ingehaald. Ik heb mijzelf dan ook een periode van rust, regelmaat en regime gegund. Het fitness regime wel te verstaan. Door hard te werken aan mijn conditie, mijn rust te pakken en door te leren ‘nee’ te zeggen heb ik eindelijk weer mijn energie terug.

Nieuw oud werk
In september 2015 ben ik met een collectief fotografen, modellen en visagisten weer richting het oosten getrokken. In een eerdere blog had ik verteld over onze reis naar Otovice in 2014. Het jaar daarop ben ik weer meegegaan, nieuwe groep, nieuwe mensen, nieuwe indrukken, nieuw werk! Het was een hele leuke maar ook heftige week. In Tsjechië ben ik er achter gekomen dat voor mij de rek er uit was fysiek en dat ik echt rustiger aan moest doen. Het werk dat we daar gemaakt hebben, heeft dan ook lang op de plank gelegen. Ik heb nu vol frisse moed de beelden bewerkt, en het resultaat mag er zijn. Ondanks dat ik er misschien meer uit had willen halen, had ik het achteraf niet anders willen hebben. Die week was het ‘zetje’ dat ik nodig had. Ik heb nu niet alleen mijzelf fysiek herpakt, ook heb ik een duidelijk beeld wat ik wil met mijn fotografie.

Volg je hart
Op het moment dat ik dit schrijf, vliegt er een vlinder bij mij het kantoor binnen. Het is nog een mooie nazomerdag, de deuren staan open. Ik leid hem/haar voorzichtig weer naar buiten, voordat onze kitten Ziggy haar slag kan slaan. Volg je hart, volg de signalen die je krijgt. Dat is mijn nieuwe motto. Al zo lang loop ik met een idee rond dat ik graag wil uitvoeren, en tot nu toe is dat nog niet van de grond gekomen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen. Op het moment dat ik dat besloten had, gingen de balletjes rollen en kreeg ik precies elke keer dat wat ik nodig had. Een aanmoediging, een goed gesprek, een bevestiging, een eye-opener, of een mooie vlinder die het kantoor invliegt. Hetgeen ik als een teken zie, dat ik op de goede weg ben!

(Beeld: Backstage in Otovice Tsjechië met model Chloë en visagiste Michèle + het resultaat)

chloe2